Всички знаем, че франчайзингът е много повече от просто бързо хранене.

...
Всички знаем, че франчайзингът е много повече от просто бързо хранене.
Коментари Харесай

6 примера за фирми, разработили страхотни франчайзинг програми

Всички знаем, че франчайзингът е доста повече от просто бързо хранене. Реалността обаче демонстрира, че единствено 24% от всички франчайз концепции попадат в категорията, която промишлеността назовава " заведения за хранене за бързо обслужване "  или QSR. Останалите могат да бъдат открити в десетки промишлености, защото общият брой франчайз концепции на пазара през днешния ден включва някъде сред 3000 и 4000 марки.

Какво стимулира тези компании да изберат франчайз на своите бизнес модели? За множеството това се свежда до просто уравнение. Марките могат да употребяват франчайзинг, с цел да се разширят доста повече, доста по-бързо, без риск от спомагателен дълг или дялово присъединяване. В подмяна на потреблението на комерсиалната марка на франчайзодателя, бизнес модела, интервенциите, образованието, системите и поддръжката, франчайзополучателите са страната, виновна за внасянето на капитала, нужен за владение на личен бизнес. Има доста спомагателни аргументи да франчайзирате бизнес модел, както ще видите.

Ето шест страхотни образеца за компании, които имат огромна изгода от франчайзинга.

Pet Supplies Plus

Pet Supplies Plus е учредена през 1987 година, само че са нужни единствено още три години, с цел да се види цената на франчайзинга на нейния бизнес модел.

Марката е водач в промишлеността в B2C в света на стоките за домашни любимци на дребно. Любовната спекулация на Америка с техните домашни любимци е добре документирана, защото множеството разказват своите четириноги другари като " членове на фамилията ". Това е промишленост, която генерира повече от 100 милиарда $ годишни доходи и това не е изненадващо като вземете поради, че 70% от семействата в Съединени американски щати имат най-малко един домакински любим.

Pet Supplies Plus разшири корпоративния си отпечатък посредством франчайзинг - сега е на над 600 места в Съединени американски щати, единствено през последните три години, наградените франчайз единици са нарастнали с удивителните 35,7%.

Pet Supplies Plus е марка, която прави франчайзинг вярно и завоюва на марката място номер 20 в листата на Entrepreneur 2022 Franchise 500.

Great Clips

Great Clips, учредена през 1982 година, стартира франчайзинг на своя бизнес модел една година по-късно. Сега се разраства, с цел да доближи близо 4500 места в Съединени американски щати и Канада. Марката концентрира напъните си върху превръщането на предлагането си в резистентен на криза бизнес, тъй като колкото и сложни времена да настъпят, всеки към момента се нуждае от постоянно подкастряне.

Но Great Clips устоя на непотребните декорации. Възможността за франчайз не е спа център, студио за маникюр, кола маска или солариум, то просто подстригва косата и го прави добре. Продажбите на нови франчайзи са се нараснали с 5% през последните три години. Не е изненадващо, като вземете поради, че промишлеността за грижа за косата генерира 70 милиарда $ всяка година.

Great Clips се класира под номер 22 в листата на Entrepreneur Franchise 500 за 2022 година

HomeVestors of America 

Вероятно си спомняте, че сте виждали много постоянно срещана реклама на билборд, която гласи " Ние купуваме грозни къщи ". Да, това е HomeVestors of America - марка, която франчайзва своя бизнес модел през 1996 година и в този момент има повече от 1100 открити местоположения в Съединени американски щати.

Първоначалната такса за франчайз на марката е много рационална, от 39 000 до 80 000 $, а притежателите на франчайз в подмяна получават цялостен ​​свят от благоприятни условия като вложители в жилищни парцели. Франчайзополучателите, които следват потвърдения бизнес модел на HomeVestors of America, са виновни за закупуването на повече от 125 000 къщи в Съединени американски щати, които по-късно могат да възстановят, поправят и продадат с облага.

Продажбите на нови франчайзи са се нараснали с 4,6% през последните три години, което оказва помощ на HomeVestors of America да се подреди на 35-о място в листата на Entrepreneur Franchise 500 за 2022 година

Firehouse Subs 

Разбира се, би трябвало да включим в листата най-малко един франчайзодател на бързи заведения за хранене, само че Firehouse Subs е марка, която е създала възхитителна франчайзинг стратегия. В рамките на една година след основаването на компанията през 1994 година, марката стартира франчайзинг и от този момент не е поглеждала обратно.

Сред специфичните субсандвичи Firehouse има отлична известност на марката и облеклото получава високи оценки както за усет, по този начин и за консистенция. Наскоро надмина 1200 местоположения в цялата страна с 4% нарастване на новите франчайзополучатели през последните три години.

Един от аспектите на неговата франчайзинг стратегия, достойна за самопризнание, е неговият ангажимент да връща на общностите. От 2005 година насам фондацията за социална сигурност Firehouse Subs е събрала повече от 24 милиона $ в поддръжка на животоспасяващи действия на многочислени локални цивилен организации.

Това е възхитителна стратегия за франчайзинг, която оказа помощ на Firehouse да завоюва общо 58-мо място в листата на Entrepreneur 2022 Franchise 500.

Dream Vacations 

Марката Dream Vacations е франчайзинг от 1992 година, което прави тази година нейната 30-та годишнина в промишлеността. Оттогава е минал дълъг път, като неотдавна доближи съвсем 1500 места в Съединени американски щати. Не е зле за една елементарна идея - консултантски услуги на туристически сътрудник, ориентиран към потребителите.

Напоследък сме чували доста за арестуваното търсене на пътувания в свят след пандемия и това се потвърждава от 12% нарастване на новите франчайзи, предоставени през последните три години. Собствениците на франчайз Dream Vacation се възползват от безупречна стратегия за образование и поддръжка, която предлага на франчайзполучателите софтуерно основано решение до ключ, с цел да помогне на потребителите да възнамеряват своите лични " мечтани ваканции ".

Нейният бизнес модел разчита на основани у дома интервенции със доста ниска първична франчайз такса. Подобни характерности помогнаха на марката да си обезпечи общо 82-ро място в листата на Entrepreneur Franchise 500 за 2022 година

PuroClean 

PuroClean е различен образец за марка, която стартира франчайзинг в границите на първата година от основаването си, още през 1990 година Оттогава насам, империята се е разраснала, като в момента включва повече от 320 франчайз локации в Съединени американски щати, постигайки увеличение от 24,7% единствено през последните три години.

PuroClean е различен съвършен образец за резистентен на криза бизнес модел, защото главното обвързване на марката е смекчаването на вредите от вода и отстраняването на плесен - произшествия, които могат да ударят жилищния и комерсиалния пазар когато и да е.

Марката доста разшири привлекателността на своя бизнес модел за нови франчайзополучатели, като се причисли към контрактувани стратегии с няколко огромни застрахователни превозвачи в цялата страна. Именно далновидното водачество като това завоюва на PuroClean общо 97-мо място в листата на Entrepreneur Franchise 500 за 2022 година

Източник: Джеф Читъм за 

Превод и редакция: Нели Тодорова                 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР